goedZO.com NuJijFunLekkerMuziekKletsenPromotieSubmitgoedZO?!XML  
Advertentie
Artikel Overzicht
1 2 3 4 ... 1381 >>
Bertens meldt zich af
weinig sterke wachtwoorden in Nederland
Mogelijke miljoenenfraude met pgb's door zorginstelling
Update 2013: Uitgekookte oplichter verkoopt nep pannensets aan de deur en vanuit zijn kofferbak
Auto’s die fabrikanten miljardenverlies bezorgden
Minder treinen rond Schiphol,
3D geprinte wapens zijn gevaarlijk,
Tandarts trekt 11 gezonde tanden
Redacteur gezocht!
Langste huwelijk ter wereld
Details Windows Phone 8 uitgelekt
Opnieuw lek Fukushima
Strenger toezicht op hbo
EU wil opschorting privacybeleid Google
IJsmeesters niet blij met sneeuwval
Maandag geen extra Griekenlandvergadering
Geisoleerde indianenstam laat zich zien
Minister wijst onderwijsdag af
Chaotische taferelen op Utrecht CS
Fietspaal oorzaak van veel ongelukken
Chaos op Nederlandse wegen
Nieuwe lijst van 0900-nummers
Recordaantal wijzigingen in Times Atlas
Bestaat er schoonheid van binnenuit?
Nieuwe versie Google Goggles automatisch aan
Kankerbestrijder Nucletron voor €365 miljoen gekocht
Pure chocolade is net zo gezond als sporten
Poll
Ik ben een snoozer

View Results

06-06-16

Bertens meldt zich af

Kiki Bertens komt niet in actie op het WTA-toernooi van Rosmalen. De 24-jarige Nederlandse heeft een scheurtje in haar kuitspier.
Bertens had onlangs op Roland Garros al last van haar kuit. Op het Franse gravel reikte ze knap tot de halve finale, waarin ze verloor van Serena Williams. Op de wereldranglijst steeg ze naar plaats 27.

De organisatie in Rosmalen had Bertens nog extra rust gegund door haar partij in de eerste ronde te verschuiven naar woensdag. Ze zou dan tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni spelen.

Vorig jaar haalde Bertens de halve finale in Rosmalen. Daarin verloor ze van de Italiaanse Camila Giorgi.

Permalink 10:49:44, 850999 hits, CategoriŽn: Nu, Fun

26-10-15

weinig sterke wachtwoorden in Nederland

Bij de start van haar jaarlijkse bewustwordingscampagne Alert Online merkt de overheid op dat Nederlanders onder meer te weinig sterke wachtwoorden gebruiken.
"Nederlanders zijn zich steeds beter bewust van de risico's die we lopen in het cyberdomein", meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag. Het ministerie keek samen met onderzoeksbureau Gfk naar het online gedrag van Nederlanders.

Volgens de overheid valt er nog winst te behalen op de gebieden van het omgaan met openbare wifi-verbindingen, het maken van back-ups en veilige wachtwoorden.

Zo gebruikt 'een minderheid' van de Nederlanders volgens het ministerie een wachtwoord met twaalf of meer tekens. Een langer wachtwoord is moeilijker te kraken. Ook wordt het wachtwoord van computers slechts door een minderheid elke drie maanden gewijzigd.

VPN en tweestaps-authenticatie
Daarnaast wijst het ministerie Nederlanders erop te letten niet zomaar elk open wifi-netwerk te gaan. De overheid raadt aan om automatisch gebruik van publieke hotspots op hun telefoon uit te schakelen, en bij gebruik van gratis wifi VPN te gebruiken.

VPN versleutelt de internetverbinding, zodat onder meer andere gebruikers van hetzelfde wifi-netwerk niet kunnen inzien wat er via die verbinding gebeurt.

Daarnaast raadt de overheid het gebruik van tweestaps-authenticatie aan. Daarbij moet naast het wachtwoord bijvoorbeeld een eenmalig te gebruiken tweede code worden ingevuld.

Ook zou slechts de helft van de Nederlanders een back-up maken van zijn bestanden. De overheid raadt aan minstens maandelijks een kopie van bestanden te maken, en los van de computer te bewaren.

Online gedrag
Naast het beveiligen van hun verbinding en het gebruik van verschillende veilige wachtwoorden kunnen Nederlanders volgens de overheid nog meer doen om hun online veiligheid te vergroten.

Zo zegt een derde van de ondervraagden in het onderzoek met Gfk niet te controleren of de url van de site die zij bezoeken wel de juiste is, en bovendien beveiligd. Via onbeveiligde nep-verbindingen met bijvoorbeeld banken kan mensen geld afhandig worden gemaakt.

Wel zijn Nederlanders alerter geworden op phishing-mails, waarin namens onder meer banken en verzekeraars wordt gevraagd gegevens door te sturen of op malafide links te klikken.

Permalink 15:53:19, 78456 hits, CategoriŽn: Nu

22-01-15